Vill du ansöka till Lerums vuxenutbildning? 
Då behöver du skapa ett studerandekonto.
Till höger ser du hur du ska göra

_________________________________________________

VIKTIG INFORMATION

Du måste bifoga betyg
Du måste bifoga betyg, utan bifogade betyg behandlas inte din ansökan. Vi godtar endast betygsdokument med skolans stämpel och rektors underskrift. Meritsammanställningar från antagning.se, studieplaner eller andra handlingar som inte är betygsdokument godtas ej. Dokument ska scannas in och bifogas som pdf-filer. Foton av betygshandlingar godtas ej. Ansökan måste vara komplett med betygshandlingar senast tre dagar efter sista ansökningsdag för att behandlas.

Att tänka på vid ansökan till distanskurser
Distansstudier kräver att du har god studievana och bra datorkunskaper då stor del av handledningen sker via lärplattform. Studierna kan innebära att du ska göra ett skriftligt prov på plats i skolan under dagtid.

Studerar man på heltid läser man 20 poäng per vecka. Det innebär att man läser en gymnasiekurs om 100 poäng på 5 veckor. Läser man på heltid förväntas man lägga ca 40 timmar per vecka på sina studier. 

Om du söker till teoretiska kurser på distans kan du läsa en distanskurs åt gången. Distanskurserna har start var femte vecka, vilket gör att du som läser på heltid läser en kurs på fem veckor, och gör sedan en ny ansökan till nästa kurs. I Kurskatalogen ser du när de kommande starterna är. 

 
Slutbetyg eller gymnasieexamen
Tänk på att du själv måste begära att din gymnasieexamen eller ditt slutbetyg utfärdas!
Om syftet med dina studier är att ge en gymnasieexamen eller ett slutbetyg måste du själv begära att en examen/slutbetyg utfärdas när du slutfört dina studier. Ta kontakt med studie- och yrkesvägledarna för att begära ut gymnasieexamen/slutbetyg. Tänk på att begära ut din examen minst två veckor innan du behöver ditt dokument, t ex sista dag för komplettering av ansökan till högskolan. Slutbetyg kan utfärdas fram till den 1 juli 2020, sedan upphör övergångsreglerna. 

Logga in med ditt studerandekonto

Har du inget studerandekonto?

För att du ska kunna göra en ansökan måste du skapa ett studerandekonto. När du har det kan du logga in, skapa och skicka din ansökan.

SFI-anmälan / Application for Sfi courses

Alvis logo Alvis från Gotit